Kratki opis projekta

U sklopu projekta osmišljen je niz aktivnosti namijenjenih svim građanima i gostima Grada Crikvenice provedbom izobrazno-informativne kampanje o održivom gospodarenju otpadom. Najveći broj aktivnosti namijenjen je djeci i mladima jer se dobre navike pri zbrinjavanju otpada stvaraju odmalena, a osviještene odrasle osobe prenosit će svoje navike na buduće generacije. Zato će se tijekom školske godine 2018./19. u crikveničkim vrtićima i osnovnim školama održavati niz raznovrsnih eko-radionica za djecu, mlade, nastavno osoblje i odgojitelje.

Našim najmlađima namijenili smo komplet od šest edukativnih slikovnica te zabavne eko-predstave, a oni stariji će se moći okušati u kreativnom recikliranju koristeći praktičan priručnik. Obiteljima je namijenjena brošura „Zeleni bonton“. Nismo zaboravili ni naše goste iz inozemstva za koje će biti tiskan informativni letak na engleskom jeziku da bi naš grad bio što čišći i ljepši tijekom turističke sezone.

Značajni eko-datumi 2019. g. (Dan planeta Zemlje i Svjetski dan zaštite okoliša) obilježit će se brojnim zabavnim sadržajima – kreativnim radionicama, foto natječajem i izložbom fotografija, likovnim natjecanjem za djecu, modnom revijom odjeće od recikliranog tekstila te eko-akcijama čišćenja okoliša.

 

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Cilj projekta je informirati i educirati građane i goste Grada Crikvenice o sustavu zbrinjavanja komunalnog otpada, koristima i uštedama od odvojenog prikupljanja otpada, recikliranju i kompostiranju te zakonskim obvezama koje su svi gradovi i općine dužni poštivati.

 

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU

Ukupna vrijednost projekta je 649.570,00 kn, a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda Europske unije iznosom od 500.000,00 kn. Ostatak iznosa osigurao je Grad Crikvenica iz gradskog proračuna.

Razdoblje provedbe projekta

Projekt je u provedbi od 30. travnja 2018. g., a traje do 30. prosinca 2019. godine.

Kontakt osobe za više informacija

Denisse Mandekić, 051 455 409, denisse.mandekic@crikvenica.hr
Tena Peričić, 051 455 414, tena.pericic@crikvenica.hr