Grad Crikvenica uspješno je prošao prvi krug natječaja projekta „Od izvora do mora“ s još 28 gradova u Republici Hrvatskoj.

Cilj projekta, čiji su promotori Jutarnji list, Udruga gradova, Konzum i Coca Cola, jest promicati važnost stvaranja ekološki održive zajednice uz primjereno odlaganje otpada.

Tako će se u našemu gradu u petak, 21. travnja, s početkom u 9 sati održati ekoakcija u suradnji s udrugama umirovljenika i Eko-Murvicom d. o. o kako bi se očistilo područje od ambalažnoga otpada uz korito Dubračine. Mjesto okupljanja je prostor Macela, a u 13 sati za sve sudionike bit će osigurana marenda. Ovim putem pozivamo sve sugrađane i sugrađanke, zaljubljenike u prirodu, da se priključite akciji. Osim što će time učiniti naš kraj čišćim i oku ugodnijim, pomoći će u pobjedi u natjecanju za sufinanciranje sadnica drveća koje će ujesen, vjerujemo, biti posađene u svim četirima mjestima crikveničke rivijere.

Kako bismo se približili pobjedi, važan je svaki sudionik – volonter kao i količina prikupljenoga otpada. Do 30. lipnja bit će proglašeni pobjednici u trima kategorijama – mali, srednji i veliki gradovi. Pridružimo se akcijama čišćenja u što većemu broju u čuvanju našega jedinoga doma – planeta Zemlje.