Kvaliteta života uvelike ovisi o kvaliteti okoliša pa je naša zadaća i odgovornost koju vrlo ozbiljno shvaćamo ulagati u očuvanje okoliša u našoj zajednici.

Grad Crikvenica nastoji kroz brojne projekte i aktivnosti, kontinuirano podizati svijesti o važnosti smanjenja otpada, zaštiti i čišćenju okoliša.

Jedna od tih je i uspješno provedena ekoakcija odn. projekt „Od izvora do mora“, u kojem su danas sudjelovali brojni Crikveničani. Osim što će ovim projektom Crikvenica biti čišća i ljepša, dodatno će se osvijestiti građane o važnosti zaštite okoliša i pravilnog zbrinjavanja otpada.

Podsjetimo, – Grad Crikvenica uspješno je prošao prvi krug natječaja projekta „Od izvora do mora“ s još 28 gradova u Republici Hrvatskoj.

Cilj projekta, čiji su promotori Jutarnji list, Udruga gradova, Konzum i Coca Cola, jest promicati važnost stvaranja ekološki održive zajednice uz primjereno odlaganje otpada, a pobjednici natjecanja bit će proglašeni do 30 lipnja.

„Uistinu sam zadovoljan velikim odazivom naših sugrađana i veseli me činjenica da su prepoznali važnost provođenja ovoga projekta „Od izvora do mora“ i sudjelovanja u samoj akciji. Zastupljene su bile sve dobne skupine, od naših srednjoškolaca pa sve do predstavnika Udruga umirovljenika s područja grada Crikvenice, skoro 100 pari vrijednih ruku. Nadam se da smo ovime, ne samo učinili naš grad ljepšim, nego i da smo zaista podigli svijest o očuvanju okoliša u kojem živimo. Projekt „Od izvora do mora“ promiče upravo ove vrijednosti zbog čega sam vrlo sretan da je i Grad Crikvenica dio te hvalevrijedne inicijative.

S obzirom na prikupljenu količinu otpada, vrlo sam optimističan i vjerujem u pobjedu Grada Crikvenice!“ – istaknuo je gradonačelnik Rukavina.

Foto: Grad Crikvenica