Zaljubljenici u prirodu i naše mediteransko podneblje došli su na svoje u Jadranovu u uvali Perčin i na rivi Mulini prošloga vikenda u subotnjim, prijepodnevnim satima.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Crikvenica sudjelovala je uz organizatora akcije Udrugu Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ s partnerima Udrugom „Eripiom“ i Gradom Crikvenicom u ronilačkoj  ekoakciji pod nazivom „More spaja-Eko mreža“. Pomoć i podršku u provedbi aktivnosti pružila je i Eko-Murvica d. o. o te Dobrovoljno vatrogasno društvo Crikvenica. Osim što su domaćini pozdravili hvalevrijednu akciju, podrška je pristizala i izvana jer su supokrovitelji projekta ekološke akcije Ministarstvo hrvatskih branitelja, Primorsko-goranska županija te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Provodilo se čišćenje i uređenje podmorja. Ronioci su dolazili iz našega širega okruženja, no pridružili su im se i ronioci iz susjedne Slovenije.  Istoga dana HVIDR-a Crikvenica obilježila je 27 godina osnutka ribolovnim natjecanjem i druženjem na tuneri u Jadranovu.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina ističući kako nas, ljude koji živimo uz more i s morem, more uistinu spaja, no istodobno se pita dokad će narušeni cjeloviti pa tako i morski ekosustav podržavati nas. Zaključuje kako su u ublažavanju toga globalnoga trenda uništenja okoliša sudionici akcije poduzeli konkretne mjere čišćenja i velika im hvala na tome.